Att ha en hy som är fräsch, len och glimrande är väl något som alla vill ha. Dock kan det ibland kännas ouppnåeligt hur mycket man än lägger på produkter, tvättar, behandlingar och dylikt. Av den anledningen har vi här samlat ihop några smarta och enkla tips för dig som vill ha en bättre hy.

Vacker hy

Ät dig till en bättre hy

Äta rätt är något som inte bara är viktigt för att hålla vikten utan också för att hålla huden i trim. Faktum är att ungefär samma saker som är nyttiga för övriga delar av kroppen är också bra för huden. Färgglad mat som till exempel tomater, morötter, grönkål, spenat, persilja och blåbär är jättebra för huden eftersom dessa är rika på antiinflammatoriska antioxidanter. Annan mat som också är bra är bland annat vildfångad lax, sötpotatis samt avokado och olivolja, vilka dessutom kan användas som ansiktsmasker.

Givetvis ska man undvika olika typer av socker samt kött eftersom detta inte är speciellt bra för huden. Något man däremot skall se till att få i sig är vatten, minst 1,5 liter per dag.

Motionera och sov bra

Motion är inte bara bra för konditionen och den allmänna hälsan, det är också bra för huden. Ett bra tips är att motionera minst tre gånger i veckan eftersom detta ökar blodcirkulationen i huden, vilket är bra.

Sömn är också en viktig del om man vill ha en bra hy, det är inte för inte som det kallas för skönhetssömn. Minst sju timmar per natt är att rekommendera.

Välj bra produkter

Något som också är viktigt för att få en bra hy är givetvis att man har bra produkter som både ger ett bra resultat och som samtidigt är skonsamma mot huden. Ett bra tips är att använda sig av ekologiska skönhetsprodukter, som är tillverkade helt på naturliga ämnen i form av olika oljor och dylikt.

De flesta av tipsen i den här texten är hämtade från http://www.expressen.se/halsoliv/12-expertrad-for-en-naturligt-vacker-hy/.