Huden är väldigt känslig. Varje dag utsätts huden för påfrestningar som kan komma i många olika former. Att få problem med huden kan bli väldigt jobbigt, både fysiskt och psykiskt. Besvären kan manifestera sig i smärtor och klåda, eller nedstämdhet och till och med depression för den som lider av svåra problem. En viktig del i att ta hand om sin hud, och därmed undvika hudbesvär, är att använda sig av rätt hudvårdsprodukter.

Hitta produkterna

För att du ska hitta rätt produkter ska du gärna använda dig av en butik med ett stort sortiment. Fördelen med att handla på internet är att du har ett större utbud än i affärerna. Det brukar dessutom finnas bra och utförliga beskrivningar av produkterna på hemsidorna. Sliqhaq.se har produkter för alla tänkbara olika hudtyper, du klickar dig vidare till deras sida här. På sidan hittar du dessutom djupgående information om de olika hudtyperna och deras särskilda behov.

Olika produkter beroende på hudtyp

För bästa resultat ska man anpassa sina produkter efter hudtyp, skriver Veckorevyn. Olika hudtyper behöver olika sorters produkter. Det första steget är att ta reda på vilken hudtyp man har. Man brukar främst nämna fyra olika sorters hudtyper – fet hy, blandhy, torr hud och normal hud. Du kan använda ett tunt papper att trycka mot huden för att se om det lämnas några fettfläckar. Om du ser fettfläckar på pappret har du antagligen fet hud, ibland blandhy. Om pappret är torrt innebär det mest troligt att du har torr hud. Om du har torr hud är det viktigt att du återfuktar den med en bra kräm. Var försiktig med att tvätta ansiktet med rengöring eller scrub för ofta, en gång i veckan kan vara tillräckligt. Vid fet hud är rengöring extra viktig, använd gärna ansiktsvatten också. Se också upp för oljebaserade foundation som gärna täpper till porerna.