Silver är snyggt och passar alla, både tjejer och killar. Oavsett om du är solbränd eller inte ger silver en vacker lyster mot huden. Det ligger ju också rimligt i pris, åtminstone i jämförelse med guld.

Äkta silver

När du handlar silversmycke kan det ibland vara svårt att veta att det verkligen är äkta vara. Titta då efter att det är stämplat med markeringen 925. Det innebär att smycket är gjort av 92,5 procent silver, även kallat sterlingsilver. Den här silverhalten brukar dessutom passa allergiker då den inte innehåller så mycket koppar, men är du riktigt känslig kan den ge utslag ändå.

Ta hand om ditt silver

Det går bra att bada och duscha med silver. Faktum är att silvret mår bra av att du använder det regelbundet och behåller då bättre sin vithet och fräschör. När du inte bär dina smycken förvara dem gärna i askar eller lufttäta påsar för att fördröja oxideringsprocessen, vilken svärtar ner silvret. Vill du rengöra ditt silver kan du använda en putsduk och flytande putsmedel som inte repar ytan på dina fina smycken. Till vardags räcker det att du fräschar upp dem med diskmedel och vatten för att få bort fett och smuts.