Så här i vintertid när det som allra mörkast, kallast och i vissa fall blåsigast ute kan det vara skönt att tänka på och ägna sig åt något som piggar upp tillvaron lite grann och varför inte då i form av mode. Här och nu tänkte på titta lite närmare på mode för herrar och då lite stiligare sådant.

Man i kostym

Kostym

 

En kostym är något som borde finnas i var mans hem, gärna två så man har en att byta med. Ett bra tips kan vara att ha en kostym som är klassiskt svart och en som går i en annan färg, till exempel grå eller varför inte vit. En kostym är ju givetvis inte komplett utan snygga accessoarer som en slips eller en fluga.

Byxor

Ett par snygga byxor är också något som bör finnas i varje mans garderob, gärna flera par. Ett bra tips kan vara att ha några par olika byxor i lite olika stilar som lämpar sig för olika tillfällen i form av ett par snygga jeans som fungerar bra i vardagen, ett par lite finare byxor för lite finare tillfällen samt ett par byxor som fungerar lika bra på festen som på kundmötet. Ett annat bra tips är att satsa på byxor i några olika färger, som till exempel ett par vita, ett par svarta och kanske ett par blå.

Skjortor

Skjortor är också något man måste ha eftersom skjortan är plagget som fungerar för de allra flesta sammanhang. Ett bra tips även här är att köpa skjortor i ett antal olika stilar som passar för olika tillfällen, som till exempel den klassiska vita skjortan för fina tillfällen samt en rutig skjorta som passar bra såväl i vardagen som på lördagskvällen. Minst bör man ha 4-5 olika skjortor att välja mellan hängandes i garderoben.

Ytterkläder

En snygg rock att dra på sig i vintertid är näst intill ett måste för den modemedvetna mannen. Rockar finns i en rad olika utformningar, tunna, tjocka, ljusa och mörka. Ett bra tips just i vinter kan vara att satsa på en rock i kamelfärg som är något av vinterns färg.