Att bära kostym gör att man både känner sig och uppfattas som stiligare och mer professionell. Tyvärr tar allt för många och ignorerar pricken över i:et, vad man har runt halsen.

Flugor

svart fluga Flugor är något som inte varit riktigt inne på ett bra tag men som ändå verkligen kan lyfta en utstyrsel om rätt person bär den. Accessoaren har dock fått ett litet uppsving i popularitet sedan huvudkaraktären i den folkkära brittiska tv-serien Doctor Who bar en och mer än en gång påpekade att dom var coola. Tyvärr har mycket av den kunskap och konst som entusiastiskt flugbärande faktiskt involverar försvunnit allt eftersom. Det är få som verkligen vet skillnaden mellan något så enkelt som en ”thistle” och en ”bat wing” fluga. Än mindre om hur man knyter dom. Som tur är det inte så svårt att lära sig och det finns mycket information att tillgå online.

Slipsar

Slipsar är något betydligt vanligare även om man inte ser speciellt många som bär det på stan. Då slipsar ändå är något som somliga bär till vardags är det också betydligt mer modekänsligt. Vi har sett de senaste åren hur slipsbredden har varierat från extremt smal till det lite mer normala på ungefär 8 cm. Tittar vi längre tillbaka till 80-talets New York så var riktigt breda slipsar i mode. Slipsar är med andra ord något man måste hålla koll på regelbundet. Gå in och håll koll på utbudet på någon butik som kan slipsmode som till exempel www.scottsberry.com. Då märker det när din garderob inte riktigt hänger med och behöver uppdateras.

Smycken och skärp

Detta är en perfekt accessoar som kan liva upp din gamla kostym och ge den nytt liv. Det är också ett sätt för dig att visa din personlighet och stil även om kostymer inte är din grej. Manschettknappar är en vacker detalj som du kan piffa upp genom att köra en lite humoristisk stil, en klassisk look eller kanske dina egna initialer? Man kan göra samma sak med slipsnålen. Blanda inte guld och silver, det kan ge ett väldigt stökigt intryck. Om du har silvermanschetter ska du även ha silverslipsnål. Ett bälte är också ett tydligt stilknep, bältet kan bytas ut beroende på vilken tillställning du ska på. Ett läderskärp med silverspänne fungerar i de flesta tillfällen. Men för en lite ledigare kostymstil kan man byta ut spännet mot ett lite större och mer passande för din egen vardagsstil.