För den kurviga kvinnan kan det vara svårt att hitta moderiktiga plagg, i passande storlekar. För vilken kvinna vill ta på sig plagg utan passform och struktur, som inte gör något för den kropp man har. Ett bra plagg ska kunna ge stöd och framhäva de former man har på ett snyggt sätt.

sh_clothing_clothes_cloth

Låt oss börja närmast kroppen. Många kvinnor bär en BH som inte är korrekt i storleken. Fel BH kan faktiskt förstöra mer än hjälpa och har du dessutom en stor byst, är passformen viktig för att stabilisera. Det finns butiker online, med BH:ar som passar den kurviga kvinnan. En BH som sitter bra ger dig en snygg siluett samtidigt som den ger bra stöd.

En bra trosa sitter skönt och stannar på plats utan att korva sig någonstans. Den kurviga kroppen ska kunna klä sig i annat än ’tant’ trosor som kväver kvinnligheten och trotts att dom sitter bekvämt, inte är speciellt snygga. Många av de butiker som säljer BH:ar har ofta även matchande trosor, vilket kan göra att man känner sig mer komplett i sin outfitt, även om det handlar om plagg som inte alla andra ser. Vissa plagg kräver lite mer av figuren och då kan det vara bra att ha ett par trosor som stramar åt och drar in buken, rumpan och höfterna. Med dagens teknik så har det utvecklats plagg som är riktigt bekväma samtidigt som dom har en funktion och dessutom är snygga.

Att välja plagg som passar kroppstypen är av yttersta vikt för den kurviga kroppen. Du vill framhäva din kvinnlighet och det yttersta målet är en timglaskropp. Oavsett vart dina kurvor sitter på kroppen och vilken del de framhäver mest, så kan man alltid förstärka partier för att närma sig timglaset. En bra butik är Zizzi där du kan köpa plagg från storlek 42 till 56. Snygga moderiktiga och anpassade till de kvinnliga formerna.