För en del är en BH ett nödvändigt ont i vardagen som åker av så fort de lämnas ensamma. En BH ska inte kännas så. Den ska vara bekväm och ska gå att bära hela dagen utan att det blir jobbigt.

BH:n är speciellt viktig för kvinnor med väldigt stor byst. De behöver bra stöd så de inte får problem med ryggen och så att brösten inte börjar hänga för mycket. Det kan vara svårt att hitta en BH med tillräckligt stor kupa om man har större än D. Tack vare internet finns det dock välkomnande undantag från den regeln. Så du ska aldrig behöva trycka in bysten i en för liten kupstorlek. Det kommer göra mer skada än nytta.

När man köper en ny BH ska man alltid se över passformen ordentligt. Annars kommer det att bli en produkt som man drar och rättar till hela dagen och längtar efter att ta av sig.

BH-banden går att justera i längd. De ska hjälpa till att hålla upp bysten utan att skära in i armarna. De ska heller inte sitta så löst att de glider nedför axeln. Har man väldigt sluttande axlar kan man köpa små kuddar som man lägger runt BH-bandet, det hjälper till att hålla banden på plats utan att man behöver dra åt dem alldeles för mycket.

Bysten ska passa i kuporna utan att de spiller över kanten så det ser ut som du bar en korsett. Kuporna ska inte glida upp för bysten heller och det ska inte finnas en massa luft mellan kupan och bysten.

BH:n ska ligga på samma höjd baktill som de gör framtill. Om baksidan åker upp så kan det beror på att du dragit åt BH-banden för hårt. Åker däremot baksidan ned behöver du kanske en mindre storlek eller så måste du knäppa åt BH:n längre in. Sist men inte minst ska mittparti framtill, mellan kuporna, vila rakt mot kroppen och inte stå ut. Om mittpartiet inte nuddar kroppen använder du för liten BH och/eller kupa.