För den som vill hålla huden i bra skick finns det idag en rad olika produkter att tillgå för olika syften och med lite olika innehåll.

En av de mest använda produkter inom dagens hudvård är så kallade anti-aging-krämer och liknande, det vill säga olika produkter med syfte att motverka åldrande hud och rynkor. Faktum är att huden faktiskt är en av de delar av kroppen som börjar åldras först, nämligen redan i trettioårsåldern. Av den anledningen kan det därför vara en god idé att börja använda någon form av anti-aging-kräm.

Användning av anti-aging-kräm hjälper till att återfukta huden på ett bra sätt samtidigt som krämerna innehåller vitaminer, mineraler och andra nyttiga ämnen som gör att huden hålls frisk och stark. Vissa anti-aging-produkter innehåller även nanopartiklar, vilka ytterligare hjälper till att motverka rynkor och förebygger ålderstecken på huden.

En annan populär produkt som är vanlig inom hudvård är så kallade AHA-syror, eller alfahydroxisyror som är dess egentliga namn. Några exempel på AHA-syror är exempelvis äppelsyra, mjölksyra samt glykolsyra. AHA-syror har visat sig vara mycket effektiva vid hudvård eftersom dessa har en speciell förmåga att penetrera huden och avlägsna gamla, skadade och döda hudceller, vilket gör att huden blir fräschare.

Både vad gäller anti-aging-krämer och AHA-syror är alltid det bästa att välja ekologiska produkter eftersom dessa är skonsammare både mot huden och miljön.