shutterstock_173363312

En vanlig vardag vill man fortfarande känna sig bekväm och inte rygga tillbaka när man ser sig själv i spegeln. Genom lite vardagsknep och rutiner kan man korta ned tiden man behöver för att göra sig klar på morgonen. 

Det är lite skillnad när man ska fixa sig för fest, gentemot att fixa sig inför en dag på kontoret eller bara en slödag hemma.

Sova i flätor

Vill man slippa ett sort trassel om man har långt hår, ska man fläta håret innan man går och lägger sig. Det är också skonsammare för håret då det inte ligger och gnider runt på kudden hela natten. Har man hårförlängningar är det är bra sätt att skydda dem under natten och slippa en lång stylingsession varje morgon. Har man tur vaknar man med några schyssta vågor i håret också!

Nattkräm

Stryk på en återfuktande nattkräm i ansiktet innan du lägger dig. Huden kommer att få mer lyster, inte se glåmig eller uttorkad ut och du kan lägga på lite puder eller foundation direkt, utan att behöva smörja och återfukta innan och vänta på att det ska torka.

Välj bort mascaran

Om du gillar att bära lite smink varje dag, kan du skippa mascaran på morgonen och ta på dig lite efter lunch eller senare på dagen om du vill. Om du har på dig mascara hela dagen kan du få mörka fläckar eller ringar under ögonen när mascaran börjar släppa lite. Använd istället bara en ögonfransböjare för att få en mer vaken och alert blick.