Ska det vara en stor tillställning i helgen? Vill du se att alla ska titta på dig och bara gapa? Då börjar förberedelserna tidigt på veckan så man hinner med allt och inte behöver stressa. 

Kläderna

Börja spana så fort som möjligt. Om du jobbar nära butiker eller mitt i stan kan du ta tillfället i akt och snoka i butikerna under lunchen. Eller varför inte snabbgoogla under fikat? Många företag som finns på nätet kan skicka ut kläder snabbt och smidigt. Men vill man vara säker skulle vi rekommendera att man går på stan och köp sin utstyrsel. Då kan man prova den om och om igen och faktiskt få känna hur tyget är. Det är också mycket enklare att lämna tillbaka om man kommer hem och inte är nöjd.

Sminket

När det är viktigt att allting blir perfekt måste man kanske testa några sminkningarna innan man känner sig nöjd. Titta lite på Youtube. Det finns många kanaler där som erbjuder alla möjliga sminktips och visar hur man utför sotade ögon, kattögon och diverse andra sminkknep. En sådan kanal är MakeupAndArtFreak där du hittar flera videos som berättar hur man ska göra och inte när man söker en specifik look.

Köp bra smink som håller. Här är det värt att köpa det dyrare märket. Det håller definitivt mer kvalité. Känner du att sminkning inte riktigt är din grej? Då finns det gott om tid att boka in en sminkning hos en frisör eller make up-specialist.

Håret

En vacker håruppsättning är A och O när man vill se fantastisk ut. Här kan man också dra nytta av internet. Googla runt efter snygga håruppsättning från röda mattan i Hollywood eller liknande. Boka in ett morgonmöte med din frisör för att få bästa frillan. För att få det där riktigt Hollywood-svallet krävs dock löshår, vare sig man har kort eller långt hår. Det man är ute efter är tjocklek, inte nödvändigtvis längd. För bästa känsla och utseende ska du köpa äkta löshår. Löshår finns i flera längder och många färger så det är lätt att hitta en variant som passar just ditt hår. Beställ i tid för att vara säker på att det hinner fram. Det är billigare att köpa det online och ta med till sin frisör (eller göra själv) än att betala för löshåret som frisören har. Du får samma kvalité för mindre pengar, helt enkelt!