När vårsolen kommer fram dyker även hos många ett behov till förändring upp. Många vill göra det vårfint hemma med nya fräscha färger. Att garderoben behöver förnyas och förra årets skor är slitna. En annan vanlig känsla är att förändra sin frisyr. De flesta önskar gå mot en ljusare hårfärg mot sommaren.

Att gå från mörk till ljus sliter mycket på håret. Har du då dessutom varit färgad rätt mörk och önskar bli riktigt ljus, så är det en kraftig behandling för ditt hår. Som kräver en hel del återhämtning efteråt.

Eftersom många gör detta på våren väntar en solig årstid. Ofta med mycket bad. Bad både i saltvatten och klor. Då gäller det att man skyddar sitt hår.

När håret är slitet och poröst efter en kraftig blekning kan det lätt suga åt sig och bli både torrt,livlöst och missfärgat.De flesta är duktiga på att skydda sin hud mot solen, med solskyddsfaktor. Men många slarvar med att skydda sitt hår.

Håret behöver precis som huden skyddas med solskyddsfaktor. Den lägger sig som ett filter som inte hindrar att håret solbleks men som hindrar att det blir uttorkat.

Det finns även produkter som skyddar när man badar för att förhindra missfärgningar. Sedan är det även viktigt att man återfuktar sitt hår, med inpackning och olja.

För vem vill inte ha ett lika fräscht hår som man känner sig när det är sommar, sol och semester.