Snygga kläder när man tränar kan vara viktigt för prestationen. Inte är det så roligt att ge sig ut i en sliten t-shirt och ett par gamla mjukisbyxor. Det är bara att titta på kändisarna och vad dom har på sig på sin löprunda för att se hur pass trendig du är i dina kläder.

shutterstock_194847722

I vår är det funktionsplagg i större utsträckning som gäller. Färgskalan har fortfarande sina trygga kulörer som svart, vitt, orange, marinblått och grönt, men starka pasteller dominerar och gälla mönster och stora tryck syns på många plagg. För att enklast bära dessa mer vågade plagg kan du kombinera med en av de lugnare kulörerna. Retro tryck är också en av vårens heta trender.

Kompressionsplagg kommer allt starkare och även här hittar du färger som tidigare varit mycket begränsat. Vad kompressionskläder gör, är att stabilisera kroppen och främjer prestation och snabbar på återhämtning. Med andra ord så sitter dom åt på lite olika delar av kroppen. Tack vare sin passform så sitter plagget som gjutet på kroppen och kan upplevas som alldeles för litet första gången man provar ett sådant plagg. Men följ storleksanvisningen noga, så hittar du med all säkerhet ett plagg som passar dig perfekt. Du hittar denna funktion i i stort sett alla sorters plagg inom löpträning.

Vi kan också se att utvecklingen i plaggen gått framåt och sockar som inte luktar svett har kommit liksom jackan med magneter som håller den på plats under löpturen trotts att den är öppen.

Det är inte så svårt att hitta träningskläder idag. Många klädeskedjor har gett sig in i leken och insett att det finns en stor grupp människor som bär dessa kläder. Visst kostar tex ett par kompressionstights med någon kvalité fortfarande en rejäl slant, men plagg i funktionsmaterial kan du hitta i din vanliga klädesbutik.