Regelbunden träning är en viktig del av skönhetsvård. Fysisk aktivitet bränner överskott av kalorier, stärker immunförsvaret och höjer humöret. Det finns många sätt att träna på och du bör välja en aktivitet som du tycker är rolig för att motivationen ska hålla i sig. Vissa föredrar maskinerna på gymmet. Andra föredrar att vara ute och springa på egen hand. Kampsporter, yoga och tai chi är särskilt bra för att öva upp smidighet. En kombination av olika träningsformer kan vara bra för en allsidig träning.

LöpningDet är viktigt att välja rätt kläder för din träning. Många tränar inte bara för att må bättre utan för att också se bättre ut och då är det alltid kul att vara snygg även när man utför aktiviteten. Att se sig i spegeln med gamla slitna joggingbyxor och urtvättade T-shirts kan få vem som helst att tappa träningsglädjen. Och det är bara onödigt när det finns så mycket bra och snygga träningskläder att välja på. Nu till sommaren lanseras många nya kollektioner och de har bland annat Sport och Fritid tagit tillvara på. De har lanserat bland annat Nike, Adidas och Casalls kollektioner med trendiga träningskläder i sommarens sprakande färger.

Alla känner vi ju till supermodellen och supermorsan Heidi Klum som efter sina fyra graviditeter fortfarande ser fantastisk ut. Klum hävdar att hon äter nyttigt men aldrig bantar. Det är genom kontinuerlig träning som hon lyckas ha den kropp som hon har. Klum tycker mycket om att löpträna och hon springer 4 mil om dagen. Hon har tillsammans med New Balance skapat en kollektion som är väldesignad, praktisk och jättesnygg. Kollektionen innefattar träningsjacka, träningstights, träningsshorts, träningslinne och sport BH.

Om du sysslar med yoga kan det vara värt att spana in Stella McCartneys kollektion för Adidas. Hon har tagit fram ett yogalinne och yogatights i smidigt material utan skavande sömmar. Linnet har extra stöd för bysten och tightsen går ner en bit över foten i en smart modell som förhindrar att byxbenen glider upp. I samma kollektion finns även en mysig yogatröja i kort modell med långa armar.

Olika sorters träning ger olika resultat

Skönhet är som alltid i betraktarens öga och eftersom det i detta fall är ditt öga du förhåller dig till, måste du ta dig en funderare över exakt hur du vill att din träning påverkar din kropp rent utseendemässigt.

Vissa vill till exempel att deras träning resulterar i en välsvarvad kropp med långa slanka muskler, medans andra är ute efter att bygga så stora muskler som möjligt, eftersom det anser just det vara snyggt.

Vilka resultat du än är ute efter, gör du dig själv en enorm otjänst om du planlöst tränar utan att specialsy din träning och kost för att ge dig själv optimala förutsättningar. Att bygga stora muskler kräver att du får i dig ett större intag av protein för att ge musklerna dess viktigaste byggsten för att växa. Rent träningsmässigt bör fokus ligga på träning med tyngre vikter och färre lyft.

Är du istället ute efter en snygg och smärt kropp bör du varva olika sorters konditionsövningar med lättare styrketräning och fler repetitioner. Kosten är även här väldigt viktig och det gäller att du lägger dig på en bra nivå där du både äter nyttigt och får i dig nog med energi. Du ska såklart inte heller äta mer än du behöver, men så länge du är regelbundet fysiskt aktiv, brukar det mesta av överskottet ändå gå åt.