Vintern är en torr och lång transportsträcka till våren och sommaren och det gäller att vi tar hand om oss så här under vinterns kalla månader. Det är kylan som tär på vår hud och som gör det så viktigt att vi tar hand om oss då det är som kallast.

Att huden blir torr på vintern har med temperatur att göra, när det blir kallar så blir det mindre fuktigt ute och då blir vår hud torrare. Det gäller att vi sköter om vår hud på bästa sätt under den perioden. Förvisso så ska vi sköta om den året om, men under vintern är det än viktigare. Hos Bubbelbox så hittar du produkter som kan vara bra att ha för skötsel av din hud, bland annat krämer som mjukgör och skyddar din hud.

Det kan vara en fördel att prata med en hudterapeut för att få bästa råd på hur du ska ta hand om just din hud. Vi är alla olika och har olika behov hur vi sköter om vår hud. Rengöring är alltid viktigt, spelar ingen roll vilken årstid det är. Det gäller att hålla huden ren från olika partiklar som kan skada huden. Peeling är en bra metod för att rengöra huden, det är bra att få bort gamla hudceller som gör huden torr.

Det är viktigt att både det yttre och det inre får sin boost under vintern. Lite extra antioxidanter kan göra susen för din hud. Även om det är kallt ute så försök att ge dig ut på dina vanliga promenader, skulle solen skina så ger det dig den extra kick som kan behöva under årets mörkaste årstid. Se dock till att skydda ansikten med en skyddande solskyddsfaktor.