En bra hudvårdsrutin kommer hjälpa din hud att må sitt bästa. Men det är viktigt att du också gör det till en rutin och inte bara en gång lite nu och då. Här kollar vi lite kortfattat på vilka dessa steg kan vara.

1. Förrengöring

En precleanse kan vara bra om du använt oljebaserade produkter. Men även inte hjälper den fortfarande oljebaserade orenheter och talg att lösas upp.

2. Rengöring

En vattenbaserad rengöring är bra om du först använt en precleanse. Annars kan du satsa på en mer löddrande rengöring som ditt enda steg i rengöringen.

3. Ansiktsvatten

Ett ansiktsvatten kan sedan användas för att balansera hudens pH-värde. Det kan också hjälpa dina porer att dra sig samman något.

4. Exfoliering

Exfoliering är att ta bort gamla hudceller från ytan och uppmuntra cellförnyelse. Exfolierande produkter är dock något du inte bör använda varje dag. Har du väldigt känslig hud kanske det till och med är något du undviker.

5. Serum

Ett serum är packade med effektiva ingredienser och är där du verkligen bör se till att skaffa det du behöver för att din hud ska må så bra som möjligt.

6. Återfuktning

Att återfukta huden är ett mycket viktigt steg och hjälper även till att inkapsla de produkter du använt fram till denna punkt.

7. Solskydd

Att vara ute i solen utan solskydd är något du kommer ångra senare i livet. För bästa möjliga skydd ska du använda produkter som ger ett bredspektrigt UV-skydd. Använd helst SPF30 eller högre för att skydda huden ordentligt. Och bara för att det är lite moln på himlen betyder inte att solens strålar inte påverkar din hud.