Med sommaren mer eller mindre i full sving bör var och en ha tagit sig tiden att se till att garderoben är förberedd för detta. Har man ännu inte gjort det är det dags att skynda på så man kan tackla alla väder och tillställningar som sommaren kan erbjuda.

Överkroppen

För alla lite finare tillställningar man kan tänkas besöka under sommarmånaderna bör man vara förberedd med en snygg sommarkavaj. Dessa är perfekt också för de dagar då det är för varm för en vanlig jacka men för kallt för bara en t-shirt.

Stöter man någonsin på en tillställning där klädkoden anges som sommarkavaj ska man dock veta att den tekniskt sett är påhittad och inga riktiga regler finns.

Tillsammans med kavajen bör man se till att man har gott om passande t-shirts och ett par sköna och tunna skjortor som fungerar i värmen.

Underkroppen

Vad gäller byxor behöver man igen tänka på hur de kommer att hantera temperaturen. Några tunna tygbyxor är ett smart val då de är både bekväma och snygga till både vardags och i lite finare sammanhang.

Ett par shorts är inte en dum idé att ha tillgängliga också. Det är ju mer eller mindre ett måste om man tänkt besöka stranden, men det kan vara skönt att ha på sig i många andra situationer.

Fötterna

För att fötterna ska vara förberedd på sommaren gäller det att ha ett par olika skor redo. Ett par tunna sneakers kan man få väldigt mycket användning för under sommaren, så pass mycket att man nog vill ha två par så man kan ge dem chansen att vila mellan användningstillfällen.

För besök på stranden eller när man bara är hemma i trädgården är det ju skönt att få ha något ännu mer ledigt. Det är då man även bör se till att ha flip-flops. Och genom att alltid se till att man köper ett par flip-flops i modellen herr försäkrar man sig att man får något i rätt storlek.

Slutligen för de finare tillfällena under sommaren bör man ju ha ett par svarta lackskor. Men äger man redan ett par behöver man inte något speciellt bara för att det råkar vara sommar.