Slipsen är av naturliga orsaker en av de främsta accessoarerna som en man kan bära och valet av rätt sorts slips kan många gånger vara vad som får en annars välklädd man att verkligen lyckas med sin outfit, eller falla platt i sitt försök att nå dit.

snygg slips

Valet av slips är ofta någonting som antingen kan sänka eller förhöja en vald outfit. Det är pricken över i:et för att den perfekta kostymen ska nå till nya höjder och för att den rockiga skjortan ska komma till sin absoluta rätt. Ja, slipsen är ett fantastiskt verktyg för främst män när det gäller att klä sig väl på olika sätt, men även i vissa fall för kvinnor.

Slipsen är dessutom alltid rätt och en accessoar som aldrig tycks gå ur tiden. Vi misstänker att slipsen kommer vara minst lika bruklig om 100 års tid och utan att egentligen ha ändrats nämnvärt i sin utformning. Möjligtvis får vi se andra typer av material och mönster, även om de enfärgade klassiska varianterna som svart och vitt, förmodligen aldrig kommer att ersättas av någonting annat helt och hållet.

En som verkligen förstår värdet av en extra fin slips är den fiktiva men mycket välklädda herren Barney Stinson, i den populära tv-serien om när hans bästa vän Ted (enligt Barney själv) berättar historien för sina barn om hur han träffade deras mor – How I Met Your Mother. Utan en kostym med tillhörande slips känner sig helt enkelt inte rollkaraktären sig riktigt hel och den lär ha påverkat ett stort antal manliga tittare att uppdatera sin garderob både ett och två snäpp, något som i många fall med all sannolikhet varit hälsosamt.