Din hud behöver fukt och smörjas varje dag men visste du att dina kläder behöver samma omvårdnad som din hud? Kläder och du behöver båda skönhetsvård för att hålla och se fräsch ut hela dagarna. 

Skovård

Ett par skor håller längre om du försöker ta hand om dem. Det betyder främst att hålla dem rena. Efter ruskigt väder är det bra om du torkar skorna så snabbt som möjligt och försöker att ta bort den värsta smutsen. Om du har läderskor är du redan medveten om att läder är ett levande material som spricker och mattas ned med tiden. Du behöver tillföra vax till materialet för att det ska hålla och se bra ut. Du hittar skovårdsprodukter hos Skolyx, deras vax innehåller inga onödiga tillsatser och du kan även köpa skoblock som håller skorna i rätt form. Tygskor och fritidsskor borde impregneras, de tål väta bättre och är smutsavvisande.

Kläder

Tvätta dina kläder utan sköljmedel, det är inte bra för miljön eller kläderna. Om du har kläder i funktionsmaterial är det extra viktigt att du skippar sköljmedlet eftersom det förstör elasticiteten i plaggen. Dina kläder mår också bättre av att tvättas för hand eller i kallare vatten. Majoriteten av kläder behöver bara tvättas i 30-40 grader för att bli rena. Det är helt onödigt att tvätta allt i 60 grader.

Fundera på vilka kläder du ska hänga och vilka som ska vikas, en del kläder blir bara skrynkliga och slitna av att vikas och då passar det bättre om du hänger upp dem på en galge istället. Och om ett plagg går sönder, tappar en knapp eller får ett hål, är det inte svårt att laga. Du sparar pengar och får njuta av dina favoritplagg längre.