Det har varit mode och trendigt i flera årtionden att skaffa en tatuering. det är inte längre bara för gängmedlemmar och sjömän. 

Tatueringar är allmän accepterat och man blir inte direkt behandlat annorlunda för att man har tatuerat sig. Om det är dags att skaffa sin första ska man tänka på några saker:

Undvik att tatuera dig under sommaren. När man tatuerar sig skapar i princip ett sår och sår läker sämre under sommaren. Man får också bad och sol förbud under en viss tid, så skaffa aldrig en tatuering under semestern eller när du är utomlands. Vänta åtminstone tills det är dags att åka hem!

Man måste vårda en tatuering för att den ska hålla sig. När den har läkt behöver man smörja in den med body lotion på samma sätt som man ska ta hand om resten av huset.

Välj noggrant vad du vill ha. Visst, man kan alltid ta bort tatueringar men det är oftast dyrare och smärtsammare. Så tänk på att du ska bära tatueringen för alltid. Texter och popkulturreferenser är oftast saker som man får ångra senare i livet.

Välj tatuerare med omsorg. En tatuerar som kan göra alla slags tatueringar är inte lika bra som en tatuerare som är specialist på en visst typ såsom japanska, porträtt eller svartvita. Titta på tatuerarnas alster och se om de har gott rykte. En bra tatueringsstudio ser till att du får tid hos en av deras tatuerare som kan din slags tatuering bäst, även om du hellre haft någon annan.