Mobilen är lika mycket en accessoar som ett armband eller en snygg mössa. Men de flesta telefoner just nu ser likadana ut, det är bara små skiftningar i grått och hur rundade kanterna är. Men man kan ta till andra knep för att göra sin telefon mer personlig, eller ”pimpa” den. 

Tillbehören

Den enklaste varianten är att köpa till tillbehör som gör den mer lik dig och vad du tycker om. Ser man på iPhone tillbehören så finns det hur mycket skal som helst. Man kan till och med göra sina egna skal med tryck och text. För andra märken finns det också alternativ men iPhone går helt klart att göra mest personlig. Sedan kan man såklart köpa olika fodral som skyddar telefonen, agerar som plånbok för kreditkort och sedlar samt välja färg och material som matchar din favoritoutfit. Sådana små förändringar kopplar samma telefonen med din egen stil.

Klister, pärlor och nagellack

Låter kanske inte så högklassigt eller sofistikerat men ibland är det kul att leka runt med klistermärken. Det finns massvis med alternativ på leksaksbutiker. Eller så kan man leka runt med nagellack på telefonens baksida och kanter. Var försiktigt så inget fastnar i några skarvar och prova alltid på ett hörn så att lacket sitter och går att ta bort utan att det förstör telefonen. Man kan också köpa halva pärlor med klister på baksidan. Då kan man klistra fast dem i olika mönster och skapa en riktigt pimpad telefon.

Smycken

Många telefoner har fortfarande plats för mobilsmycket eller olika typer av remmar. Remmarna håller telefonen på plats och man kan till och med hänga den runt halsen. Mobilsmyckena kan också ha funktioner såsom inbyggda ficklampor eller stöldlarm. Har man öppna ingångar i telefonen, som för hörlurarna och laddning, riskerar man att få in damm och smuts i telefonen. Då kan man köpa en söt liten dammplugg som täpper igen hålet samtidigt som det är dekorativt. De är inte bara fina, dessa saker är även funktionella .