Hösten är på ingång och det är dags att se över vilka sminktrender som gäller. I höst är det sotade ögon, väldefinierade fransar och röda läppar som är allra hetast. Elegans och femininitet är i höst en stor trend.

Fantasy makeup

Välformade ögonbryn

Välformade och fylliga ögonbryn är en trend som hållit i sig hela året, en trend som fortfarande är väldigt het i höst. Här gäller det att satsa på en bra brynskugga, bryn-penna eller bryn-mascara som går att forma brynen i just den form och tjocklek man önskar. Fylliga bryn är inne så är försiktig med pincetten. Lämna brynen breda, men snyggt formade, för att ge en snygg inramning av ögat. Fylliga och välformade ögonbryn ger ansiktet ett lyft och du ser genast mycket piggare och fräschare ut.

Röda läppar

Elegans och flärd är väldigt hett och som kvinna kommer där de röda läpparna in i bilden. I höst är det fylliga röda läppar som gäller. Hallonröda eller djupt vinröda toner är båda rätta, det som gäller är att hålla sig till de kalla tonerna.

Sotade ögon

Sotande ögon i både bruna och gråa toner är helt rätt i höst. Väljer du denna makeup kan du matcha det med naturfärgade läppar för att lägga fokus på ögonen. Vad som är viktigt med de sotade ögonen för hösten är att skapa en mjukhet i makeupen och göra mjuka fina övergångar mellan skuggorna. Det får inte vara för vasst och kantigt utan lägg lite extra tid för att skapa mjuka övergångar.

Långa fransar med markerad eyeliner

Retrotrenden med markerad svepande eyeliner som ramar in ögat är helt rätt i höst. Tänk lite 50-tal. Här fungerar det både med kajalpenna eller flytande eyeliner huvudsaken att linjen blir välmarkerad och exakt.