Såhär när sommaren tyvärr börjar gå mot sitt slut, även om man kanske inte helt och hållet vill inse det, kan det vara bra att börja blicka fram lite mot hösten även om den just nu kanske känns grå och trist.

Något som i alla fall är kul med hösten är att det finns anledning att ta en titt på kommande hösts mode. Här kommer några modetips inför hösten som kan vara bra att ha koll på för den som vill se snygg och tjusig ut de kommande månaderna.

Något som nästan är ett måste under hösten är en snygg höstkappa. Den här hösten ska kapporna gärna ha lite mer edge än vanligt i form av till exempel en snygg, lite kortare kappa i skinn. Dock ska sägas att en kappa av mer klassiskt snitt fortfarande fungerar alldeles utmärkt även hösten 2014.  En liten skillnad mot tidigare är att man gärna får kombinera sin kappa med till exempel färgglada skor, stora smycken eller en stor väska, något som ger en bra kontrast till en kappa av mer klassiskt snitt.

I övrigt så är höstens ledord vad gäller mode att det ska vara lite mer utstickande, utmanande och provokativt än vad som i vanliga fall är normalt för höstmode. Detta gäller framför allt när vi pratar om färger, som i år ska vara i ljusa kulörer och gärna också i vitt. Några färger som definitivt kommer att gå hem under hösten är bland annat fylligt gult, dramatiskt blodrött samt smaragdgrönt som spås bli något av den här höstens absoluta paradfärg.

Vad gäller specifika plagg så är ett bra tips att satsa på V-ringat, som är på stark frammarsch. På huvudet fungerar förra årets ”it”-mössa i form av en beanie alldeles utmärkt.