Efter en lång  och kall vinter med kluvna hårtoppar och torrt hår är det nu dags för många människor att få bukt med sin frisyr. Vi har börjat krypa ut ur våra hus och ta emot vårsolen. Vad är det då som gäller nu i vår?

Lugg

Något som synts mycket på visningar inför våren är luggen, i många olika former och färger. Här är det smaken som styr, vilken stil du har, som styr vilken lugg du väljer.  Här är mikrokort lugg inne, eller en väldigt sned lugg dragen över pannan, eller varför inte en lite grunge stil på din lugg, lite sliten och nött.

Miss LiFärger

En färgning som håller i sig sedan i höstas är ombre färgning. Med det menas att du har en nyans, oftast mörkare, från botten och ut till ungefär halva längderna. Sedan har du en ljusare nyans från halva längderna och ut. Ett bra exempel på en snygg ombre färgning är Miss Lii då hon var med i ”så mycket bättre” 2012. Är du lite mer vågad kan du välja färger på den yttre delen av längderna. Kanske rosa eller rött?

Uppsättningar

De uppsättningar som visats för i vår är antingen lågt satta i nacken eller väldigt högt satta på hjässan. Många har visat knuten, som en enkel uppsättning, både slät och strikt eller lite mer slarvig och lös. Knuten kan både placeras lågt i nacken eller högt på hjässan.

En annan uppsättning som fortfarande lever kvar är flätan. Denna fungerar alltid och har du lite tid på morgonen, gör en fläta, antingen av hela håret eller fram mot ansiktet som inramning. Det är alltid rätt och trendigt.

Utsläppt

Några har valt utsläppt hår på sina visningar, bland annat  Versace. Det som är signum och trend på det är att jobba med en torr textur och en ganska slarvig finish känsla. Till denna frisyr passar grungeluggen perfekt!

Produkter

argan-secretFör att få till alla dessa spännande frisyrer, uppsättningar och färger kräver det bra produkter. En produkt som känns helt rätt nu i vår är ”Argan Secret”. Det är en relativt ny produkt på marknaden som är sulfatfritt, perfekt att användas varje dag för alla hårtyper. Produkterna är fyllda av arganolja, willowbark och hampaolja och funkar jättebra för skadat och torrt hår. Jag har hittat en sida här på nätet som har kampanj på dessa produkter nu, bluestore.se, så passa på och fynda och fyll era badrumsskåp med underbara produkter för våren och sommaren.