Alla kvinnor strävar efter en vacker byst. Vad vi anser vara en ”vacker byst” varierar så klart från person till person. En del vill ha små bröst, andra vill ha stora, en del vill bara att de ska vara runda medan en del strävar efter att ha en fin klyfta. Och det finns flera sätt att skapa en vacker byst.

bh bra cleavage woman_373649266

Perfekt BH

Bra stöd och rätt passform gör under för bysten. En stor byst behöver mycket stöd, mindre byst kommer undan med minimalt stöd. Men passformen på BH bestämmer hur bysten ser ut under tröjan eller blusen. Får man nästan två bröst av kupan har man för liten. Om bröstet inte fyller upp kupan behöver man en större. En BH ska inte lämna märken i huden, då behöver man justera axelbanden eller köpa en BH med större omkrets. Har man sluttande axlar har man problem med att få axelbanden att ligga på plats. Införskaffa en BH som man knyter runt halsen istället, såvida man inte har väldigt stor byst. Då kan man istället för ont i nacken av belastningen.

Sminkning

För att uppnå den perfekta klyftan ska man så klart ha en push-up BH som lyfter bysten och trycker ihop dem. Om man har en liten byst eller om bysten sitter lite för brett isär, kan man sminka fram en snygg klyfta. Använd foundation som är lite mörkare än huden för att skapa skuggning och ljusare foundation för att framhäva överdelen av bysten. Den mörkare foundationen eller möjligtvis ett matt puder lägger man mellan bysten upp i en båge ovanför bysten.

Operation

Man kan fejka att man har större bröst. Det är dock svårt att förminska dem. Detta måste man göra kirurgiskt. Och ibland räcker det inte att skaffa en push-up BH eller har extra stoppning: man är onöjd med sin byst och vill gå upp en kupa eller två. Det finns flera olika alternativ av bröstoperation: Du kan förminska eller förstora, åtgärda olika stora bröst, byta implantat från tidigare förstoring, fixa indragna bröstvårtor  eller göra ett bröstlyft för att få tillbaka fastheten från sin ungdom. En operation är idag väldigt säker och har minimalt med komplikationer. Implantat läggs numera bakom bröstmuskeln så missformade och hårda bröst är blott ett minne. Tack vare nya tekniker får man inte längre lika stora ärr vid förminskningar och oftast kan man åka hem redan dagen efter och får vila i sitt eget hem istället för på kliniken.